Priscilla de Vries 

Blijwijs 

Debora de Vries 

Priscilla en Debora zijn zussen en beiden moeder van twee hoogbegaafde kinderen. De hoogbegaafdheid werd bij de twee oudste kinderen al vroeg gesignaleerd. Om hun eigen kinderen beter te begrijpen in de behoefte die hoogbegaafde kinderen hebben, zijn zij de opleiding tot Talentbegeleider bij Novilo gaan volgen. Al snel ontstond het plan om hun kennis en vaardigheden in te zetten zodat kinderen, ouders en professionals begeleid kunnen worden bij de hulpvraag. Kinderen die hoogbegaafd zijn, hebben soms ondersteuning nodig om gelukkig te zijn met hun talenten. Ons motto is dan ook: Ieder kind, blij met zijn eigen wijsheid!

 

Expertise 

Priscilla: Leerkracht, ik leer anders/ beelddenk coach, hoogbegaafdheidsspecialist.

Debora: Pedagoog, intensief ambulant gezinsbehandelaar, beeldcoach gezin en onderwijs, hoogbegaafdheidsspecialist.  

Gezien worden, in wie je bent en wat je kan! Dat is mijn missie tijdens de begeleiding. Tijdens de begeleiding werk ik graag samen met de kinderen en ouders om af te stemmen naar mogelijke oplossingen en te besluiten wat de beste aanpak is. Zo wordt elk traject persoonlijk en groeien we in kleine stappen naar het einddoel. Ik geniet ervan wanneer een kind, ouder of leerkracht meer inzicht krijgt in zijn eigen kunnen en hard werkt om het einddoel te behalen. We vieren de kleine stappen. 

Veiligheid en de verbinding tussen kind- ouder en kind- leerkracht staan bij mij voorop. Om meer inzicht te krijgen in deze relatie werk ik graag met videobeelden, want beelden zeggen zoveel meer dan woorden. 

Wie zijn wij

Gezien worden! Dat vind ik het belangrijkste, dan kunnen wij verdere stappen zetten. Kinderen die meer- of hoogbegaafd zijn worden niet altijd gezien en dat leidt tot veel problemen. Mijn visie is dat kinderen pas gaan leren als ze zich veilig voelen; blij zijn. In mijn begeleiding zorg ik voor een fijne en vertrouwde sfeer, bouw ik een band op met de kinderen en van daaruit gaan we verder groeien. We werken aan de doelen die ik samen met de kinderen opstel. De kinderen worden dan gezien, gehoord, voelen veiligheid, kunnen zichzelf zijn, ervaren de zelfstandigheid die zij nodig hebben en worden wijzer. Ik vind het mooi om bij dit proces betrokken te zijn, de kinderen te zien opbloeien en dat zij écht gezien worden. Kortom: Blijwijs